Preskoči komande trake
Pređi na glavni sadržaj

Korisnik

Ovdje možete da promjenite svoje korisničke podatke i svoju lozinku.

Prijava

Ukoliko ste se već registrovali na našoj stranici, molimo Vas upišete Vašu e-mail adresu kao i Vašu lozinku. Zatim pritisnite na "PRIJAVA".

Zaboravili ste Vašu lozinku?

Nemate pristupne podatke? Pritisnite na registraciju.

Register

Es reicht eine Seite, die - richtig angelegt - sowohl auf verschiedenen Browsern im Netz funktioniert, aber ebenso gut für den Ausdruck oder die Darstellung auf einem Handy geeignet ist. Wohlgemerkt: Eine Seite für alle Formate.

ForgottenPW

AKSHeaderItemTypeForgottenPW Content

ChangePW

AKSHeaderItemTypeChangePW Content

Search

Jezik

Country

AluKönigStahl - O nama

​​03 Logistikzentrum 2351 Wr. Neudorf.jpgSnaga učinkovitosti objekata ovisi o njihovom omotaču. On ne smije samo dopuštati arhitektonsku slobodu, već prije svega mora biti energetski učinkovit i osmišljen tako da je orijentiran na benefite. ALUKÖNIGSTAHL je vodeći specijalist u segmentu staklenih fasada na području srednje i jugoistočne Europe.

 

ZAISTA SMO DRUGAČIJI

ALUKÖNIGSTAHL je preduzeće koje se već četiri generacije  nalazi u porodičnom vlasništvu. Ne samo zaposleni, već i brojni kupci su nam vjerni generacijama. Naše razumijevanje partnerstva podrazumijeva lični pristup, profesionalnu uslugu, lojalnost, istrajnost. Sveobuhvatni paket naših usluga je jedinstven i priznat u građevinskoj branši. Za nas, partnerstvo predstavlja uzajamni poticaj za postizanje maksimalnih rezultata, a to je "motivacioni motor", koji omogućava naš zajednički uspjeh. Ponosni smo što već više od 50 godina možemo ponuditi najbolje i najkvalitetnije brendovu na tržištu fasada:

  • Schüco brend u segmentu aluminijskih i pvc fasadnih sistema i
  • Jansen brend u segmentu lakočeličnih fasadnih sistema. 

Ova saradnja i razvoj inovativnih proizvoda omogućili su da ALUKÖNIGSTAHL postane tehnološki lider na tržištu. Poznati brendovi garantuju asortiman visokog kvaliteta, koji se neprestano usavršava i prilagođava kako trendovima u arhitekturi, tako i građevinskim propisima.

Svojim partnerima ALUKÖNIGSTAHL nudi sveobuhvatni paket profesionalnih usluga u svim fazama realizacije građevinskog projekta. Ekipe naših savjetnika razvijaju nove proizvode i pomažu Vam pri odabiru optimalnih komponenti sistema za Vaš konkretni projekat. Tijesna saradnja na planu primjene tehnoloških procesa u proizvodnji, načina obrade materijala, školovanja kadrova i softverskih rješenja garantuje da će projektni planovi biti realizovani racionalno, efikasno i kvalitetno.

 

ALUKÖNIGSTAHL nudi sveobuhvatnu uslugu kroz tri segmenta podrške naših službi.

  • Služba tehničke podrške ima ulogu da sarađuje sa svim učesnicima procesa projektovanja objekata u cilju iznalaženja tehnički najkvalitetnijih i ekonomski najopravdanijih rješenja, koja u vizuelnom smislu u potpunosti ispunjavaju različite, čak i najkompleksnije želje autora projekta i investitora.
  • Prodajna služba sa Key account funkcijom ima ulogu promovisanja i direktne prodaje naših proizvoda na tržištu i pruža potpunu podršku svim klijentima u procesu donošenja odluke o kupovini, kao i tokom realizacije procesa nabavke naših proizvoda.
  • Unutrašnja prodajna služba zadužena je za logistiku i upravlja procesom od momenta poručivanja materijala do isporuke kupcu. Vrlo važnu ulogu ima i služba tehničke primjene koja je eksterni servis, sa ulogom pomoći kupcima prilikom prefabrikacije i ugradnje naših sistema.

Ovakva organizacija je jedinstvena na našim prostorima, pruža svim klijentima dodatnu vrijednost koja našu kompaniju izdvaja iz kruga prodavaca građevinskog materijala i komponenti, i svrstava u segment partnera u izgradnji.

 

DOKAZ SU NAŠE REFERENCE

Uobičajeno je da objekti sa vremenom i tokom godina eksploatacije gube na svojoj prvobitnoj vrijednosti. Suprotno ovom opštem ubjeđenju, fasade koje koncipira i razvija ALUKÖNIGSTAHL uvećavaju vrijednost objekata čiji su sastavni dio.

ALUKÖNIGSTAHL je prepoznatljiv na našem tržištu po aluminijskim zastakljenim fasadama koje krase najveći dio objekata izgrađenih u proteklih 16 godina, koliko poslujemo u Bosni i Hercegovini. Najprepoznatljiviji arhitektonski objekti u Bosni i Hercegovini su izvedeni koristeći Schüco ili Jansen fasadne sisteme. Navedimo samo neke reference u glavnom gradu: Sarajevo City Center, Bosmal City Center, BBI Centar, Avaz Twist Tower, Importanne Centar, Alta Shopping Center, Hotel Europa Sarajevo, Hoteli Marriot u Sarajevu, itd.

 

DOBRA INVESTICIJA VRIJEDI

Najdirektniji način za dugoročne uštede je upotreba visokoizolovanih sistema za izradu fasadnih zastakljenih elemenata. Naš prodajni program obuhvata sisteme koji su namjenjeni gradnji tzv. pasivnih kuća, te niz sistema namjenjenih izgradnji niskoenergetskih zgrada.

Dodatne i značajne uštede mogu se postići ugradnjom inteligentnih sistema vanjske zaštite od sunca, decentralizovanog i planskog provjetravanja i hlađenja prostora, što se sve može postići proizvodima iz našeg prodajnog programa. Naravno, plansko projektovanje, uz pomoć naših tehničkih lica i obimnog iskustva koje imamo u ovoj oblasti, nije manje važno od kvaliteta materijala koje distribuiramo.

 

NAŠI PARTNERI SU NAJJAČI NA TRŽIŠTU

Odlučujuća prednost za sudionika projekta se pri tom nalazi u dugogodišnjem Know-how koji ALUKÖNIGSTAHL nudi svojim partnerima. Za svaki izazov u pogledu rješenja o detaljima, posebnih ili kompletnih rješenja u Kući postoje specijalisti koji se zalažu za najbolju moguću realizaciju- od prve faze planiranja do predaje ključeva.

U zadnje vrijeme, razlika između domaćih i stranih investitora je sve manja- u pojedinim slučajevima i nepostojeća. Domaći investitori su shvatili da je na kraju najisplativije u proces projektovanja, izrade, montaže, a i kasnijeg upravljanja objektom uključiti stručnjake i eksperte raznih profesija, kako kod svojih partnera u izgradnji tako i kod sebe samih.

Na svim svojim tržištima firma ALUKÖNIGSTAHL blisko sarađuje sa većinom iskusnih lokalnih i regionalnih arhitektonskih biroa i firmi koje se bave proizvodnjom i ugradnjom fasadnih konstrukcija. Sa mnogim od postojećih partnera saradnja postoji dugi niz godina i zasnovana je na apsolutnom međusobnom povjerenju. Rezultat ovakvog zajedničkog rada je visokokvalitetna proizvodnja, koja se postiže saradnjom između ALUKÖNIGSTAHL-a kao ponuđača sistemskih rješenja i proizvođača metalnih konstrukcija. ALUKÖNIGSTAHL zajedno sa svojim partnerima čini snažno partnerstvo.

 

DOBRODOŠLI U ALUKÖNIGSTAHL

Svaki dan za nas predstavlja novi izazov. Dugogodišnja saradnja sa našim partnerima daje nam novu snagu da nastavljamo pomjerati granice i dokazivati da je sve moguće. Zbog toga se obavezujemo pružati najbolju uslugu i individualnu podršku. Hvala Vam na ukazanom povjerenju.

 

Dobrodošli u ALUKÖNIGSTAHL!


 

AluKönigStahl INFORMATIVNI LIST.pdf